hívjon most:

+36 20 346 3682

Ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás

+36 20 346 3682

Ismerje fel, hogy mivel áll szemben!

Ha piros, viszkető csípésekkel ébred valószínűleg ágyi poloska áll a probléma hátterében. Leggyakrabban nyak, csukló és boka tájékán telepszik meg 5-10 percre.

Az ágyi poloska irtása rendkívül összetett probléma. Szívós természete, és biológiája miatt nehéz kiírtani. Ezért szoktunk kombinált módszereket alkalmazni a hatékony és gyors kiírtás érdekében. Először rovaritrtó permetezéssel méregmezőt hozunk létre, majd füstképzéssel, hidegköd képzéssel, vagy légtérkezeléssel végzünk attól függően, hogy az egészségügyi gázmester mit határoz meg az adott helyszínre vonatkozóan. Az ágyi poloskairtás egy alkalmas művelet, mivel a rovarirtó permet és a légtérkezelő egyszerre hat.

Mi is az ágyi poloska?

Az ágyi poloska éjjel aktív, és legszívesebben emberi vérrel táplálkozik kb. melegben kétnaponta, hűvösebb napokon hetente. A nőstény élete során (amely 1-2 évet jelent) 4000 petét is rakhat búvóhelye talpazatára tapasztva, ez naponta 2-5 petét jelent átlagosan. Ezek 10 nap után kelnek ki, és ötször vedlenek, mielőtt ivarértettek lesznek.

Jelenlétünkre apró vérpöttyök, levedlett lárvabőr, jellegzetes ürülékük utalhatnak a lepedőn. Napközben az ágy fejtámlájánál vagy az ágy repedéseiben bújnak meg.

Az ágyi poloska 4-8 mm hosszú, barna, szárnyatlan, vérszívó rovar.
Idális hely számára a csendes környezet, és kerüli a fényt, és több rejtekhelye lehet az ágy repedésein kívül, melyek olyan mélyek, hogy a hasát és a hátát is éri a rejthely fala, mint például a képkeretben, ablakkeret, falrés, függönykarnis, csillárok függesztésénél.

Hogyan terjed az ágyi poloska?

Leggyakrabban passzív terjedési módszerrel, mint például bútorok vagy más használati tárgyakkal.

Központi fűtéses lakásokban a csövek áttörési helyein aktívan is bekerülhet a szomszédba.

Hogyan védekezhetek elszaporodásuk ellen?

Csakis permetezéssel kialakított méregmező létrehozásával előzhető meg az ágyi poloska szaporodása. Ez az eljárás évente kétszer ajánlott.

Ágyi poloskairtás után:

Mindenképp csináljon kereszthuzatot a lakásban, vagy ha erre nincs mód, akkor nyissa ki az ablakokat, és hagyja úgy 15-20 percig, hogy kicserélődjön a levegő a helyiség(ek)ben. A kárpitozott bútorokat 2-3 napig csak letarakart állapotban használja, mert bizonyos rovarirtó szerek a légutak vagy a bőr irritációját okozhatják.

Lehet takarítani ágyi poloska irtás után?

Az irtószerek rögzülési ideje 72 óra, így 3 napig egyáltalán nem javasolt a takarítás. Amennyiben nagyon muszáj, a sepregetés és a porszívózás megengedett. Porszívózás után viszont fontos a porzsák vagy tartály megfelelő kiürítése, és a porszívó kitakarítása. Semmiképp ne tegye el a porszívót úgy, hogy előtte nem takarította ki annak porzsákját. Irtás után használjon tiszta ágyneműt.

Az első komoly, vizes takarítás az irtást követő 14 nap után javasolt.

Amennyiben ágyi poloska áldozata lett, keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén!

#ROVARIRTAS

Kövessen minket Facebookon is!

Hívjon minket bizalommal!

Hajdú-Bihar megye
Rovarirtás és rágcsálóirtás Debrecen, és egész Hajdú-Bihar megye területén! Gyors és hatékony kezelés akár megelőzés, akár kártevőirtás céljából!

hívjon most:

+36 20 346 3682
Kérjük, írja le a fennálló problémát és amint tudjuk, felvesszük önnel a kapcsolatot, vagy hívjon minket az alábbi telefonszámon!
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.
vagy írjon nekünk email-t elérhetőséggel együtt a következő címre:
Köszönjük, megkaptuk levelét! Hamarosan válaszolni fogunk.
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező!